Nytt frå Direktoratet for byggkvalitet

Snurr film!

Direktoratet for byggkvalitet har laga ein film som gjev bustadeigarar enkel informasjon om stega ein må gjennom for å søke om å bygge. Filmen gjer det enklare å forstå søknadsprosessen for alle som skal søke om tiltak utan ansvarsrett. Sjå filmen her.

Nye søknadsskjema for privatpersoner

I haust lanserte Direktoratet for byggkvalitet nye søknadsskjema for tiltak utan ansvarsrett. Skjemaa, som er enklare å fylle ut og forstå, kan brukast av privatpersonar som skal nabovarsle, søke om bruksendring eller bygge/rive. Dei nye søknadsskjemaa finn du her.

Åtte steg fra idé til ferdig søknad

Direktoratet for byggkvalitet har også laga ei rettleiing som skal gjere det lettare for privatpersonar å få oversikt over kva dei må finne ut av før dei kan sende inn ein byggesøknad. Målet er å gjere det enklare å forstå alt ein må hugse på i søknadsprosessen. Åtte steg fra idé til ferdig søknad finn du her.

Bygge hus