Slakteavfall / hjortevilt

Det er tid for jakt og RENOVEST får ein del spørsmål om mottak av slakteavfall frå hjortevilt.

RENOVEST tek ikkje i mot slikt eller anna slakteavfall.

Dersom du har små mengder slakteavfall frå hjortevilt, kan dette gravast ned på stader som hindrar avrenning frå kadaver, t.d. inne på flat mark eller skog. IKKJE bruk hyttecontainerane deira, registrera misbruk vert meld som miljø-kriminalitet.

Påkjørt vilt/fallvilt

Dersom du er uheldig og kjører på dyr/vilt kan du kontakte politiet på telefon 02800.

Skada vilt/vilt som gjer skade

Observasjonar av sjuke, skada eller daude dyr kan rapporterast til Viltnemda i kommunen der du oppheld deg.

Hjort