Hopp til hovudinnhald Hopp til søk Hopp til bunntekst

Veum kyrkje

Kyrkja vart ferdig i 1863 og er ei langkyrkje bygd etter ei typeteikning av arkitekt C.H. Grosch.

Kunstnaren Kristian Kildal i Asker har laga fargedekorasjonane som er i kyrkja i dag. Resten av målararbeidet er gjort av lokale handverkarar. Det nymåla indre vart innvigd i 1957, og kyrkja vart då av biskopen kalla "den glade bodskaps kyrkje". Kyrkjeromet er rik på fargar. Fargane er haldne i gult, raudt, blått og kvitt.

Tidlegare hadde kyrkja eit rosevindauge over inngangsdøra, men dette vart fjerna av di det var i særs dårleg forfatning. Ei flott og sjeldan prismelysekrone er restaurert og hengt opp att i midtgangen.

Orgelet er det tidlegare orgelet i Moland kyrkje, restaurert og montert i 1979. Dette er eit godt orgel som fyrst kom frå Gjerpen kyrkje til Moland kyrkje.

Kyrkjeromet har eit varmt og ljost preg, og dette står difor i kontrast til det ytre, noko strenge, preget som kyrkjer av denne typen har.

Besøksadressa til Veum kyrkje er Fyresdalsvegen 1050.

fyresdal.kommune.no nyttar informasjonskapslar (cookies) slik at me kan yte deg betre service. Informasjonskapslane blir i hovudsak nytta for trafikkmåling og optimalisering av tenesten. Du kan fortsette å bruke fyresdal.kommune.no som vanleg dersom du godtek dette. Dersom du vil vita meir, kan du lese om vår bruk av informasjonskapslar. Lukk