"Takk for meg!" fra prosjektleiaren

I over 3 år har jeg, som prosjektleder fra Faun Naturforvaltning, nå jobbet med prosjektet Heim=Fyresdal på vegne av Fyresdal kommune. I går kveld hadde jeg siste rapportering i kommunestyret. Prosjektet har helt overordnet dreid seg om å skape gode tiltak for å sikre at innbyggerne trives og blir i Fyresdal, og målet har også vært å tiltrekke seg flere fastboende. Målene i de enkelte underprosjektene er stort sett nådd, men når det gjelder folketall har vi fremdeles en vei å gå. Mange har vendt nesa hjem, og flere er på vei – det er hyggelig! Utflytting er også i noen grad begrenset, det er også veldig bra. Fortsett å jobbe målrettet – dette klarer vi!

Heim=Fyresdal har i stor grad handlet om involvering. Det er utrolig mange i denne bygda som bidrar til alle de flotte aktivitetene vi har – både i prosjekt og utenom. Jeg møter stadig mennesker som er helt overrasket over hvor mye som skjer på denne lille plassen og alt vi får til. Jeg tror det er Fyresdal sin store styrke – menneskene som bor her.

Heim=Fyresdal har på alle måter vært et utviklingsprosjekt, ingen dag har vært lik, det har vært høy grad av improvisasjon og veien har blitt til mens vi har gått. Det skiller seg stort fra mange andre prosjekter jeg har jobbet i, der fokuset på å følge "oppskriften" har vært mye større. Prosjektet har fulgt PLP-metoden, men det har blitt styrt av hjertet. Ikke bare mitt, alle som har bidratt har lagt hjertet sitt i arbeidet; se hva elever og lærere på Gimle skule og barnehagen har bidratt med inn i Hamaren, hvor mange kvelds- og nattetimer Ragnhild og damene på by’n har brukt på å tenkte ut nye aktiviteter i Folkestadbyen, hvor mye energi Telemark Lys og deltagerne har brukt på å få til god integrering i lokalsamfunnet, hvor mange endeløse timer Aslak har brukt for å få til gode løsninger i Hamaren – til beste for både entreprenører og brukergrupper, hvor mye ekstra tid Edvard, Hilde, Erik, Arild, Kjersti og Ketil har brukt for å implementere prosjektet og finne løsninger administrativt, tiden Svein og resten av kinogruppa har brukt for å få til Drive in-kino, hvor mye tid brukergruppene – ALLE DERE – har brukt på å dele de gode opplevelsene dere har i bygda på Facebook, Instagram og ikke minst i vanlig tale. Tenk på all tiden Aud og gjengen på Meieriet bruker på å skape moro for resten av oss, hvor mye energi og dugnad instruktørene på Sporty legger ned for å skape et godt treningstilbud, hvor mye tid og ressurser alle lag og organisasjoner legger ned for å skape tilbud for barn, unge, voksne og eldre – enormt!

Vi er så utrolig heldige som har et lokalsamfunn fullt av ildsjeler og entreprenører som ønsker å få til noe – å få lov å jobbe i midten av alt dette har vært slitsomt, morsomt, energikrevende, fantastisk, inspirerende, frustrerende og veldig lærerikt! Så takk for det!

I mars vil alle innbyggerne motta en liten bilderapport fra Heim=Fyresdal sammen med kommuneinformasjonen. I den kan dere få et lite innblikk i hva som har skjedd i prosjektet, mest i form av bilder. Håper dere liker den. Intervjuene er gjort av Edvard, og den flotte visuelle fremstillingen er gjort av Onnie Kiland, som er marketing coordinator i Orbis (amerikansk firma) og som har kontor i Fyresdal Næringshage! Trykk av Det Lille Trykkeri i Vrådal – hele brosjyren er veldig kortreist!

Når det gjelder rosinen i pølsa – Hamaren Aktivitetspark – er vi ennå ikke helt i mål, men Aslak, jeg og mange flere vil jobbe for å få området klart til våren. 5. mai skal vi ha storstilt ÅPNING av området! Fylkesmannen og Fylkeskommunen arrangerer temadag kl. 09.00-15.00 om universell utforming og nærfriluftsliv, med Hamaren som tema. Fra kl. 16.00 blir det åpning av området med aktiviteter, premier, underholdning og matservering. Mange lag har allerede sagt ja til å bidra med gjennomføring. Håper alle som kan krype og gå setter av dagen og blir med på å feire oss selv denne ettermiddagen!

Igjen, takk for meg!

Monica Sølyst, Faun Naturforvaltning